Подготвят и петиция

Граждани искат насилниците на животни да бъдат наказвани с ефективни присъди. Подготвят и петиция. Идеята е на адвоката  Мариета Караджова, която е скандализирана след случая на изтезаваното куче „Мечо”.

„Аз мога да кажа от юридическа гледна точка и като гражданин, че според мен обществото натрупва една особена нетърпимост в тази посока. Хората започват да осъзнават, че насилието над животни, е ужасно свързано и с насилието срещу хора. И  надявам се, че това е един сигнал, че започваме да развиваме едно адекватно българско общество”, коментира Мариета Караджова.

Случите с насилие възмущават не само с жестокостта, но и с липсата на желание  на институциите, да се справят с този проблем, коментира природозащитникът Явор Гечев.                 

„Във времето назад периодично има случаи с насилие над животни, които стават нарицателни за несправедливостите в обществото ни, които засягат най-уязвимите и стават нещо като събирателен образ. Спомняте си кучето Мима, което беше намерено с отсечени крачета ”, обясни Явор Колев.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.