От партията се обявиха в защита на българския лев и против еврото

Протест на партия „Възраждане”. Членове и симпатизанти на партията се събраха пред Народното събрание в защита на българския лев и против въвеждане на еврото в България. Според организаторите на протеста, ако еврото бъде въведено сега, България ще загуби целия си монетарен суверенитет и ще се откаже завинаги от това като да държава да определя паричната си политика.

От партията на Костадин Костадинов посочват, че според доклада на БНБ страната ни не е готова за въвеждане на еврото. А последствията от това, към което ни водят няколко правителства, ще доведе икономиката ни до колапс. И още – въвеждането на еврото сега, няма да доведе до влизането ни в така наречения „клуб на богатите“. А единствено ще доведе още по-голямо обедняване заради инфлацията. 

„Еврото е заплаха за българските доходи. Никой не трябва да мисли, че ако има 1000 лева, утре ще има 500 евро, тъй като няма никъде гаранция ще се запази курсът 1:1. Как може да се прави каквото и да е по посока въвеждане на еврото, при условие, че нямаме представа какво точно ще ни навреди. Разбирате ли, това е престъпно действие”, заяви лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов.  

Снимки: Милен Цанков

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.