Това стана ясно на брифинг

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви на брифинг, че днес в парламента е наблюдавал нова коалиция - „Лукойл”. Той посочи, че партиите в нея - „Продължаваме Промяната”, БСП, „Възраждане” и „Български възход”, в Комисията по енергетика не са подкрепили да се връща един лев на потребителите от дизел и бензин A95.

„Това са четирите проруски партии. Те продължават да искат милиарди долари да изтичат през „Газпром” и неговите дъщерни фирми, както и от „Лукойл”, през неговите дъщерни фирми, за войната, която Путин води в Украйна”, каза още председателят на ГЕРБ.

Той обаче благодари на „Демократична България” и ДПС. „За пореден път евроатлантическите партии се откроиха. От едната страна са ГЕРБ-СДС, „ДА България” и ДПС, от другата - партиите на „Лукойл”, посочи Борисов, според когото вече година милиарди изтичат от България в посока тези компании.

По темата със съставянето на кабинет Борисов каза, че издигнатият от ГЕРБ за кандидат-премиер проф. Николай Габровски има всички права да търси експерти и да си организира среща с партиите. „Ние сме обещали, че в рамките на първия мандат ще се направи експертно, програмно правителство”, уточни той.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че са избрали човек, който може да обедини и да договори експерти и с останалите партии. „Иначе се отива на избори и то е ясно. А да кажеш, че първата партия, при 100% машинно гласуване, е в изолация от народа - не е сериозно”, е неговото мнение.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.