Болницата върви към закриване, каза управителят й

За два часа Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания във Варна беше без ток. Това потвърди пред БНР-Варна доц. Христо Ганчев, управител на лечебното заведение.

Днешното спиране на тока е предупредително. През следващата седмица болницата ще остане без ток за 4 часа. Причината е дълг към "Енерго-Про" в размер на 80 хиляди лева, обясни доц. Ганчев.

Прехвърлят Тубдиспансера на Варна към друга болница в града

"В момента имаме 12 болни, преди бяха 20. Започнахме да ги извеждаме, за да се долекуват вкъщи. Болните вкъщи, аз напускам, също и персоналът, започват съдебни процеси. Не само токът, но и водата е с висока цена и там имаме задължения. Вървим към закриване на 95-годишна болница", каза доц. Ганчев.

Доц. Ганчев предлага да бъдат намерени спонсори, които да помогнат за 80-те хиляди лева към Енергото, а после да се търсят начини за спасяване на болницата.

Медици във Варна 14 месеца са без заплати

Точно преди месец – на 8 ноември варненските общински съветници приеха Тубдиспансера да се прехвърли към някоя от другите болници в града и дълговете й да бъдат погасени. Решението бе подкрепено с 35 гласа "За”.

Заради задължения: До дни спират тока на белодробната болница във Варна

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook