19-годишното момче не беше допуснато до матура

Историята на Радослав Борисов първо възмути всички с абсурдната й същност, а после трогна хората с развитието на случая. Припомняме, че 19-годишния Радослав, не успя да завърши средно образование. Причината - административна пречка да се яви на матурата заради тежкото му вродено заболяване - мускулна дистрофия.

Отличник с двигателни проблеми може да остане без диплома за средно образование

Момчето е завършило с много добър успех, от от МОН не му разрешили матурата да се случи от дома му. Така той пропуска една година университет, където иска да уи. 

Днес майката на момчето заяви, че през февруари ще има възможност да подаде отново заявление за матура, за да може синът й да се яви.

А Радослав си пожелава да се представи добре. Той иска да учи история и археология. След като разбраха за историята на тийнейджъра от Великотърновския университет му осигуриха място. “Сега се подготвям за матурите, за да се представя добре”, каза Радослав. 

Великотърновският университет запази място за 19-годишния Радослав

За коледа момчето си пожелава да бъде здрав и да проходи. “Радвам се и на подаръците. Поръчах си книга и неща за археологията”, казва Радослав.

Задачата, която си поставя за в бъдеще е да мине първо успешно през предстоящите матури, а след това и през университета.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.