Бебетата вече са при биологичните си родители

Ексклузивно пред камерата на NOVA застана адвокатът, представляващ една от майките на разменените в "Шейново" бебета. Той разказа и подробности за самата размяна на децата, които вече са при биологичните си родители. Бебетата днес навършват четири месеца. 

"Церемонията по размяната на децата стана в 11 часа в град София. Беше много вълнуващо. Все пак това е единственият известен за България случай. Двете майки бяха много развълнувани и колкото и да се твърдеше по медиите, че имат някакъв конфликт помежду си, се оказа, че това не е така", каза адвокат Стоян Стойков, представляващ една от майките.

По думите му по доброволното предаване на децата се работи от повече от три седмици. "Правните възможности не бяха изчерпани, но решихме да го направим по моралния или по-скоро - по житейския начин между страните, за да може да се стигне до този щастлив изход за двете семейства", допълни той. 

Адвокат Стойков бе категоричен, че е имало абсолютно съдействие и от двете страни за замяната. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.