Кога учениците се връщат в клас

Област Пловдив удължава обявената грипна епидемия до 10 февруари. Учебният процес е преустановен до 31 януари, като от 6 февруари учениците се връщат на училище, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Временни противоепидемични мерки са въведени в следните области:

-        В област Ямбол грипна епидемия е обявена в периода 25-31 януари, като учебният процес е преустановен в периода 26-31 януари.

-        В област Пазарджик грипна епидемия е обявена до 31 януари, като учебният процес е възобновен, считано от 25 януари.

-        В област Стара Загора грипна епидемия е обявена до 31 януари, като учебният процес е възобновен, считано от 30 януари.

Временните противоепидемични мерки по отношение на здравната система включват: преустановяване на плановите консултации на бременни жени и деца, преустановяване на профилактичните прегледи, задължителните имунизации и реимунизации в извънболничната помощ. Временно се преустановяват и свижданията в лечебните заведения. Засилва се провеждането на ежедневен филтър в детските заведения, като не се допускат до работа заболели лица от персонала.

От Здравното министерство напомнят, че е препоръчително спазването на нефармацевтичните противоепидемични мерки като носене на защитна маска за лице, честа хигиена на ръцете и спазването на физическа дистанция.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.