Това обяви Здравко Димитров

Кметът на Пловдив Здравко Димитров подава оставка като член на ГЕРБ, но няма да напусне поста градоначалник. Това заяви самият той пред журналисти в понеделеник.

Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив

Така Димитров публично отговори на лидера на партията Бойко Борисов, който поиска кметът да подаде веднага оставка, заради несправянето с управленската дейност и забавяне на важни за града проекти.

Здравко Димитров се противопостави публично на искането на лидера Бойко Борисов.

“Подавам оставка като член на ГЕРБ и по- точно на ГЕРБ на организацията на Иван Тотев, пловдивската организация. Лоша дума от господн Борисов от мен няма да чуете. Мисля, че е за добро. Така е преценил - да напусна партията, да спадне напрежението, но съм избран от всички пловдивчани и съм кмет на всички пловдивчани. Нямам право и това ще се изтъклува като предателство, ако си подам оставката като кмет”, категоричен бе Димитров. 

Борисов поиска оставката на кмета на Пловдив

Повод за исканата оставка стана забавянето на строежа на стадион „Христо Ботев“, който до момента глътна милиони левове и все още не може да бъде завършен. Намесиха се и казусите с пробива до Водната палата и скандалът с Международния панаир. Заради всичко това в събота Борисов поиска Димитров да си тръгне

Димитров заяви, че не е бил поканен на партийната сбирка на ГЕРБ в събота, на която Борисов поиска оставката му, но не му се сърдел. По думите му Борисов бил подведен от градския лидер Иван Тотев, с когото от години Димитров бил в недобри отношения.

Димитров за исканата оставка: Избран съм от пловдивчани, не назначаван

Кметът обобщи, че в града в момента се изпълняват проекти за 500 милиона лева. Общината обаче няма пари, за да довърши двата стадиона - на „Ботев“ и „Локомотив“. Преди дни получила финансова санкция от 17 милиона лева заради модернизирането на Пречиствателната станция -проект започнат от предшественика му.

Димитров отрече и твърденията, че той и съпругата му строят хотел. Нямали и къща в Коматево.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.