Той е уверил представителите им, че с работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България

ГЕРБ ще продължи да работи за енергийната диверсификация на България по всички линии. Решението за 100% диверсификация на руското ядрено гориво, което прие Народното събрание, беше внесено и прието с гласовете на ГЕРБ и евроатлантическите партии. Нашите депутати внесоха и предложението и работиха за приемането на решението за изграждане на нови ядрени мощности в страната по технологията АР 1000. Това заяви лидерът на партията Бойко Борисов.

Той се срещна днес с президента на водещата американска компания за ядрени технологии „Уестингхаус“ Тарик Чохо, отговарящ за ядреното гориво, вицепрезидента на завода за ядрено гориво в Швеция Азис Даг и представителя на компанията за България Иван Пиронков.

Той е уверил представителите на „Уестингхаус“, че с „работата си ГЕРБ ще продължи да бъде гарант за евроатлантическата ориентация на България“. „В рамките на срещата обсъдихме перспективите пред съвместното ни сътрудничество“, добави Борисов.

На срещата са присъствали бившият енергиен министър Делян Добрев и бившият директор на АЕЦ „Козлодуй“ Валентин Николов. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.