Кметът на столицата Йорданка Фандъкова каза, че реализацията на проекта е отнела няколко години

Градинка в столичния квартал “Гео Милев” ще носи името на известната актриса Татяна Лолова. Символичната първа копка беше направена от кмета на София Йорданка Фандъкова, актьорът Калин Сърменов и кметът на район “Слатина” Георги Илиев. Градинката се намира в близост до дома, в който живееше актрисата.

Десетки граждани се бяха събрали, за да станат част от инициативата, но освен тях на символичната първа копка бяха дошли и редица актьори, които са познавали и работили с популярната актриса. Татяна Лолова е сред най-известните и обичани български актриси, които всички ще запомним с огромния талант и усмивката, която носеше топлина и любов. 

Започва изграждането на „Градината на Татяна Лолова" в София

Кметът на столицата Йорданка Фандъкова каза, че реализацията на проекта е отнела няколко години. Тя добави, че решението за реализация на тази инициатива е взето преди няколко години. “Тази градинка спасихме заедно с гражданите и с Татяна Лолова. Духът на Лолова ще бъде оставен тук в градинката”, подчерта тя. По думите й в проекта се предвижда да бъде изградена “специална пейка - пейката на Лолова”, разкри Фандъкова. Тя отбеляза, че помни всяка среща и разговор с Татяна Лолова. “Това е човек с огромно присъствие, много позитивен, с голяма усмивка и много добър човек”, добави тя.

Редица актьори споделиха спомени от срещите и познанството си с Татяна Лолова. Филип Аврамов обясни, че има много спомени за Лолова. Той подчерта, че бъдещите поколения, които ще израснат след 20 години, ще се обръщат с усмивка след Лолова. „Тя ще пребъде през вековете”, категоричен е той.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС