Арестуван е един заподозрян, издирва се съучастникът му

Един човек беше убит, а други трима - тежко ранени, след като нападател откри огън в мол в Тексас. Кадри, публикувани в социалните мрежи, показват изпразнения търговски център минути след стрелбата.

Малко по-късно районът беше отцепен. Полицията е арестувала един заподозрян, но властите съобщиха, че продължава издирването на втори. Не е ясен и мотивът за престъплението.

Търговският център в Тексас се намира на оживено място. През 2019-а, в непосредствена близост до мола, въоръжен мъж откри стрелба и уби 23-ма души.

Стотици студенти и преподаватели се събраха в пред университета в Мичиган, където в понеделник стрелец уби трима младежи. По-късно властите съобщиха, че нападателят е имал психични проблеми. Събралото се множество положи цветя пред кампуса и в знак на протест хората седнаха пред сградата и вдигнаха плакати с лозунгите "Не трябва да живеем така" и "Настояваме за промяна".

"Не трябва подсъзнателно да сканираме всяка стая за изход. Не трябва да премисляме на кого ще се обадим в последните си мигове. Нашите кампуси, църкви, класни стаи не трябва да бъдат бойни полета. Ние сме единствената страна в света, където оръжията са убиец номер едно на младите хора. Прекалено много места, които трябва да носят радост и да сплотяват общността ни, бяха опетнени от кръвопролития и разбити от куршуми", заяви Гретчен Уитмър, губернатор на Мичиган.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.