Случката е от 7 март

Сигнал за агресия и арогантно поведение на двама машинисти, които се държали грубо и ударили шамар на началника на гарата в Тулово. За инцидента потвърдиха както от НКЖИ, така и мъжът, който твърди, че е потърпевш от случилото се. 

Случката е от 7 март, когато там спира влакът София - Бургас. Машинистите отишли да си вземат кафе от помещението в чакалнята на гарата. Началник-гарата направил забележка, че влаковата композиция закъснява и постъпката им не е професионална. Последвала размяна на обиди и физическа саморазправа. 

Според помощник-машиниста Йордан Петров, който е дисциплинарно уволнен след случилото се,  има и друга версия. 

Бой между машинисти и началник на гарата в Тулово

"Пристигайки на гара Тулово с 10 минути закъснение, разкачих локомотива от влака, за да може да минем от страна София. След това отидох да взема по едно кафе за мен и колегата Димо Димов и се качих отново в локомотива, за да направим маневрата заедно. Отидохме на предна станция и стояхме там около 15 минути заради влак 3621”, разказа Петров. 

Въпросната машина (3621) имала технически проблем, поради което не можела да потегли от гара Тулово. Така се забавя и влакът по линията Бургас-София. 

15 минути по-късно влак 3621 получава разрешение да тръгне. Петров и колегата му Димов започват отново да изпълняват маневрата, за да тръгне влакът им към София, но таблото сигнализира, че някъде е задействана спирачката. 

Променят временно разписанията на бързите влакове София-Варна и София-Бургас

Дежурният ръководител дава заповед за минаване, но опитът за потегляне е неуспешен. 

Двамата машинисти започват да инспектират влака. “Въпреки че това не е наше задължение, а на началник-влака. Той обаче така и не се появи и не се поинтересува защо не тръгваме”, каза още Петров. 

Началник-гарата се насочил към двамата машинисти с обиди. Така започва размяна на реплики от двете страни и се стига до физическа саморазправа. 

По думите на помощник-машиниста началник-гарата е посегнал да го удари. “Отблъснах го. Като всеки нормален човек и аз се защитих. Другият началник-гара се намеси и така спряхме”, разказа Петров.

Той отрича да е нанасял удари по лицето на началник-гарата. Ако се наложи, той ще търси правата си по съдебен път. 

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.