Споразуменията с китайските власти бяха подписани от главния изпълнителен директор на компанията Гийом Фори

„Еърбъс” постигна споразумение за откриването на нова производствена линия за сглобяване на самолети в Китай, съобщава Ройтерс.

Европейската самолетостроителна корпорация ще удвои производството си в азиатската страна, след като управляващите в Пекин окончателно одобриха сделка, при която „Еърбъс” ще достави на Китай 160 самолета. 

Катар и "Еърбъс" постигнаха споразумение по сделка за 73 самолета

Споразуменията с китайските власти бяха подписани от главния изпълнителен директор на компанията Гийом Фори, който придружава френския президент Еманюел Макрон при държавната му визита в Китай. През миналата година европейският самолетостроител обяви, че е продал 292 машини на Пекин.

От 2008 г. „Еърбъс” сглобява пътнически самолети от модела А320 в производствено съоръжение в пристанищния град Тиендзин. Предишно търговско споразумение, обявено през 2018 г., предвижда в този завод да бъдат изграждани по шест самолета на месец.

Новата производствена линия би трябвало да удвои броя на сглобените от „Еърбъс” самолети в Китай.  Втората по големина икономика в света представлява над 20 на сто от глобалния авиопазар, отбелязва още Ройтерс.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Маргарита Стоянчева