Местни готвачи разкриват тайните на кулинарната класика

Журналистите от „Дойче веле” ни отвеждат на кулинарна разходка до Коста Рика. Показваме как се приготвя традиционното ястие "Гайо пинто".

Сан Хосе – столицата на Коста Рика, е 1170 м над морското равнище. В центъра на града се намира ресторант „Ноестра Тиера”. Готвачите там вече над 20 години приготвят традиционни ястия и абсолютната класика "Гайо пинто".

БИРА ОТ ХЛЯБ: Идеята идва от Германия и се превърна в световен хит

Главният готвач Роналд Муньос разкрива тайните на най-емблематичната гозба за Коста Рика. Първо запържва лук и чесън, а след това добавя основните съставки – ориз и боб. Пресният лук и някои подправки придават типичния вкус на ястието. Кулинарят разказва, че има различни вариации на "Гайо пинто", но задължително е в чинията да присъстват тортиля, запечено сирене, банан и яйчен крем.

Цялата рецепта вижте във видеото.

Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд, както и в ефира на NOVA NEWS.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Калина Петкова