Джеймс Мартин се поклони на американския президент

По случай 25-ата годишнина от Споразумението от Разпети петък американският президент Джо Байдън беше посрещнат в Северна Ирландия със смесени реакции. През последните дни, макар и очаквано, напрежението в страната се засили.

ИСТОРИЧЕСКО ПОСЕЩЕНИЕ: Джо Байдън пристигна в Северна Ирландия

Четири бомби бяха открити в Северна Ирландия часове преди пристигането на американския президент в Белфаст. Джо Байдън, който има ирландски корени, призова за съставяне на правителство в доскоро размирната част на Обединеното кралство. Той посвети речта си на двайсет и петата годишнина от споразумението, с което ИРА прекрати въоръжената си борба.

По време на речта на американския президент първият носител на „Оскар” със Синдром на Даун Джеймс Мартин се поклони на Джо Байдън. „Разбрах, че звездата от филма, спечелил „Оскар”, който през деня работи в кафене - Джеймс Мартин е днес тук. Имах възможност да се срещна с Джеймс, да се снимам с него, а като се прибрах вкъщи се похвалих на дъщеря си”, каза Байдън.

От Белфаст той ще замине за Република Ирландия и ще посети графство Майо, откъдето са неговите предци.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.