Щурмувани са ключови военни комплекси

Върховният съд в Пакистан обяви, че задържането на бившия премиер Имран Хан е незаконно и нареди той незабавно да бъде освободен. Арестът предизвика масови безредици в различни региони от страната. По улиците бяха разположени военни от армията. Най-малко 8 души са загинали, а повече от 300 са ранени размириците.

Привърженици на бившия премиер, обвинен в корупция, влязоха в сблъсъци с полицията в няколко града и подпалиха сгради на държавни институции, както и автомобили. Щурмувани бяха и ключови военни комплекси.

При зрелищна акция: Задържаха бивш премиер на Пакистан (ВИДЕО)

"Политически нестабилен Пакистан не е добър знак за Южна Азия и за страните, с които граничи, както и за другите части на света. Да не забравяме, че Пакистан е ядрена сила. Ако погледнете тероризма и войнствеността, той има връзка с Афганистан. Много от терористичните групировки имат бази в Пакистан. Така че политически нестабилен и Пакистан не е добър знак", заяви Амит Ранджан от Института за южноазиатски изследвания в Сингапур.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.