Костюмите за "Аида", с която стартира фестивалът, са дело на българската дизайнерка Елена Несторова

Звезди от цял свят и политическият и артистичен елит на Италия се събраха в петък, за да минат по червения килим за 100-годишнината на Оперния фестивал на Арена ди Верона в Италия.

Иконата на италианското и световно кино София Лорен, патрон на откриването на юбилейния сезон, вдигна на крака Арената, която я посрещна с половинчасови нестихващи аплодисменти, докато великата актриса премине през целия театър под овациите на различни поколения обожаващи я ценители на изкуството, сред които и Мат Дилън, Микеле Плачидо, Ал Бано. Придружи я министърът на културата, а в ложата бяха половината правителство и председателите на Сената и на Камарата.

 

 

Футуристичен сценографски прочит на “Аида”, дело на гениалния визионер Стефано Пода с ангелския глас на Анна Нетребко в главната роля, сложи грандиозното начало на сезона. Партнираха й Юсиф Ейвазов и Олеся Петрова.

“Българската следа” в забележителната постановка е дизайнерката Елена Несторова, която направи изключителните костюми. 

В уникалния спектакъл на шедьовъра на Верди, направен с размах, свириха 160 музиканти, още толкова хористи и над 200 танцьори, мимове и статисти.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

 

 

 

 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.