В Ботевград цените на жилищата почти се изравниха с тези в София, коментира Ралица Димитрова

"До края на годината цените на имотите няма да падат, но няма и да се увеличават. Ако има пик нагоре, той ще бъде минимален. Инвестирането в строителство на недвижими имоти ще продължи". Това обясни Ралица Димитрова, журналист го в. „Телеграф” в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

По думите й хората ще продължават да инвестират в имоти, защото това е сигурен актив. В Ботевград цените на жилищата почти се изравниха с тези в София, каза тя.

Проблемът с паркирането в София и липсата на достатъчно гаражи води до повишение на цените на гаражите, обясни тя. Най-скъпият гараж в София е 60 000 евро, той побира до 4 коли. Средната цена за едно паркомясто, закрито с клетка върви в зависимост от локацията от около 18 до 28 000 евро, представи тенденциите в имотния пазар.

"Има интерес към ваканционните имоти, Несебър надмина област Бургас като брой по сделки. Има спад спрямо миналата година и от времето преди пандемията", обясни Ралица Димитрова. Все още не е преминала тенденцията за инвестиция в имоти извън градовете, допълни тя.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook