Вижте пухкавите животни

По улиците в центъра на Токио могат да бъдат видени спортуващи хора, родители с деца в колички. Жители и посетители на японската столица могат да се полюбуват и на двойка алпака, излезла на ежедневна разходка. Акане и Сацуки всеки ден минават по тротоарите покрай магазини и храмове и хапват трева в парка.

Тигърчета от застрашен вид с първи урок по плуване в зоопарка в Лондон (ВИДЕО)

Симпатичните животни често привличат любопитните погледи на пешеходците, преди да се върнат в дома си в закритя зоопарк за домашни любимци „Земята на Алпака Фурей“. Посетителите на зоопарка плащат 7 долара, за да прекарат 30 минути в компанията на Акане и Сацуки, галейки ги, прегръщайки ги и заравяйки лица в пухкавата им козина.

Лондонският зоопарк се бори със страха на хората от паяци(ВИДЕО)

Шиня Иде, управител на зоологическата градина, казва, че галенето им е едно от най-успокояващите неща в света. „Алпаките по природа са много плахи, така че когато хората се доближат до тях, те може да плюят или да избягат. Тези две животни обаче са обучени и имат спокоен характер, вече са свикнали с хората и си взаимодействат добре“, каза Иде.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Мартин Николов