16-годишният Марсел Бибишков е от школата на "Пирин"

Големият талант от школата на "Пирин" Благоевград – Марсел Бибишков, премина в Ювентус, съобщи италианското издание Tuttomercatoweb.

16-годишният футболист, който е син на Крум Бибишков, прекара няколко дни да проби при „бианконерите“, като от клуба са харесали него и още трима млади таланти, с които са подписали договори.

Тийнейджърът дебютира с екипа на „орлетата“ в мач за Купата на България срещу "Чавдар" Етрополе, когато бе на 15 години, като през изминалия сезон игра два пъти и в Първа лига за "Пирин" – при победата с 1:0 над "Лудогорец" и загубата с 2:4 от "Ботев" Пловдив.

Освен Марсел Бибишков, Юве привлече в школата си още 16-годишните Енцо Койтген от "Антверп" и Идрис Амара Сила от френския "Жана Д’Арк де Дранси" и 17-годишния Бруно Кроус от "Еспаньол".

Бащата на Марсел - Крум, също има с какво да се похвали. Играл е за "Пирин" Благоевград, "Левски", "Беласица", "Берое", "Марек", "Миньор", "Байер"н Мюнхен, "Маритимо" и "Пеняфиел".

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Източник: БГНЕС