"Най-голямата опасност е да спечелим кметското място, но да нямаме мнозинство в Общинския съвет", обясни той

„На улицата няма никакво значение дали човек подкрепя евроатлантическата ориентация на България или милее по Русия. Проблемите, които хората срещат в София, са еднакви – всички страдат от мръсния въздух, от лошата инфраструктура, независимо за кого гласуват”. Това заяви лидерът на „Спаси София” Борис Бонев.

Той обясни, че до месец ще бъдат обявени и номинираните за районни кметове в София. „Екипът ни е видял над 30 общински терена, които са подходящи за паркинги. С парите, които се получават от синя и зелена зона, може да започнем строителството на 20 от тях като поне 10 бъдат завършени в рамките на мандата”.

По думите на Бонев издигнатият за кандидат-кмет Васил Терзиев е информирал предварително за своя произход – баща му и дядо му са служили в Държавна сигурност. „Имаше и политически атаки – от председателя на СДС Румен Христов, от Ангел Джамбазки – те са в близост до хора, които са били в структурите на сигурността”, обясни Бонев. По думите му на този етап изглежда, че някои от гласоподавателите в десния политически сектор са разочаровани от кандидатурата на Терзиев.

За „Спаси София” беше най-тежко да участваме в коалицията за издигане на кандидат за кмет. За нас беше най-тежко да вземем това решение, да постигнем коалиционна култура. „Най-голямата опасност е да спечелим кметското място, но да нямаме мнозинство в Общинския съвет. Тогава ще му бъде трудно да реализира обещанията преди вота”, каза Бонев.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.