Той притежава 61% от Fininvest Media Group, която основава през 1978 г.

Наследството на бившия италиански министър-председател и основател на партията "Форца, Италия" Силвио Берлускони се оценява на 4 млрд. евро. 

Двете най-големи деца на Берлускони поемат семейния бизнес

Според изданието Силвио Берлускони притежава 61% от Fininvest Media Group, която той основава през 1978 г. Останалата част от компанията е собственост на неговите деца. Вестник „Република“ оценява пазарната стойност на акциите на Fininvest на 2,9 млрд. евро. „Кориере дела Сера“ изчислява, че през последните години Берлускони е получавал по 170 000 евро на ден от компанията.

Освен това бившият италиански министър-председател притежава няколко вили в Италия, апартаменти в Рим и Милано, Audi A17, яхта Magnum 70, "Сан Маурицио" и ветроходна лодка Principessa Vai Via. Той е собственик и на футболния клуб "Монца". „Република“ уточнява, че наследството включва инвестиции в някои цифрови компании като Satispay и Soldo, както и три самолета и хеликоптер.

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.