"Твоята книга си е готов филм", с тези думи режисьорът се обърнал към Бърдаров

Той намира във войната историите, които я обезсмислят. Преди броени дни беше на турне в Германия, където книгата му „Аз още броя дните“ представи световноизвестният режисьор, сценарист и продуцент Фатих Акин. Той е Георги Бърдаров.

Георги Бърдаров: Не е вярно клишето, че младите не четат

„Това е световна звезда в киноиндустрията, човек, на когото аз винаги съм се възхищавал, голям фен съм на филмите му. В моя живот винаги така се случва, че когато работим за една идея и кауза, се намират хората, които да ти помогнат да я реализираш", разказва писателят за срещата си с Фатих Аким. 

"Твоята книга си е готов филм", с тези думи режисьорът се обърнал към Бърдаров. 

Той допълни, че за книгите си, в които се преплитат няколко различни сюжетни линии, черпи вдъхновение от филма "Вавилон" на мексиканския режисьор Ириарте. Като Фатих Акин разпознал почерка на мексиканеца. 

"Когато чета твоите книги, все едно гледам филма на Ириарте "Вавилон", казал му той. 

Георги Бърдаров коментира и войната в Украйна: "Това е братоубийствен конфликт. Какво го отключва? Най-лесно хората се манипулират чрез страховете и алчността им. Тези, които в момента извършват насилие, са провокирани не от историческите факти, това е само оправдание, а от собствените си страхове, собствената си алчност и слабост".

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA  са в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.