Български фенове бяха нападнати в Северна Македония минути преди мача между „Шкупи“ и "Левски“

Българинът, намушкан с нож след нападение в Скопие, е транспортиран обратно у нас с полет на Държавния авиационен оператор.

Продължава издирването на мъжа, намушкал българин в Скопие

Случаят е от края на юли, когато български фенове бяха нападнати в Северна Македония минути преди мача между „Шкупи“ и "Левски“. 

Драгомир Андонов е приет за лечение във ВМА, съобщи Министерството на въшните работи. Състоянието му е стабилно, без опасност за живота. Настанен е в реанимация на лечебното заведение, където ще бъде под непрекъснато наблюдение.

"Вече съм спокойна. В най-добрите лекарски ръце е", каза пред NOVA майката на Драгомир. 

В РСМ полицията продължава издирването на мъжа, който рани с нож 29-годишния футболен фен. Според властите самоличността на нападателя вече е установена, но няма следа за местонахождението му. Други четирима са привлечени към наказателна отговорност. 

САМО ПРЕД NOVA: Говори майката на намушкания в Скопие футболен фен

У нас се води паралелно разследване, образуваното досъдебно производство е за опит за убийство. В Софийската градска прокуратура започнаха разпити по случая. Показания даде и адвокат Путър Бозов, който е приятел на Андонов и също пострада при нападението.

"Считам, че българските власти ще направят всичко по силите си, за да се стигне до обективната истина. Виждайки медийните публикации, коментарите на политиците, не разчитам на македонските власти. Считам, че ще бъде направено всичко възможно този случай да бъде изкаран като обикновена хулиганска проява", посочи Бозов. 

Той подчерта, че не е имало провокации от тяхна страна.