Няма резултат от издирването на основния заподозрян за убийството

Близки, роднини и приятели на убития Димитър Малинов излязоха на протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Хората настояват за обективно разследване и строги наказания за убийството на младия мъж. Част от исканията им още е да бъде отстранен прокурорът по случая с близнаците и обвинението спрямо тях да бъде променено от "укривателство" в "съучастие". Припомняме, че двамата братя бяха обвинени в лично укривателство за жестокото убийство на Димитър Малинов.

Жителите на Цалапица заплашиха да пристъпят към гражданско неподчинение. Поискаха и доживотен затвор за всички замесени в убийството на Димитър. Протестиращите заявиха, че ще блокират главния път Пловдив-Пазарджик в четвъртък вечер.  

Издирваният за убийството на Димитър от Цалапица е локализиран

Протестът е под надслов „Справедливост за Митко! Аз съм Митко и няма да мълча!“ Това е вторият протест пред прокуратурата в Пловдив. Предишният беше на 10 август. Тогава след настояване от протестиращите, майката бе приета за среща с окръжния прокурор Ваня Христева и нейните заместници.

До момента, близо месец, няма резултат от издирването на основния заподозрян за убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в Германия. Майката на убитото момче настоява прокуратурата да промени обвинението срещу близнаците от укривателство в съучастие.   

"Кога ще бъде намерен Рангел? Мен това ме интересува, защото Рангел все още не е в България. Къде ще се скрие човек, който няма пари, как ще се скрие в Германия? Един месец вече стана от убийството на Митко това е срамота. За мен не е нормално това, което се случва", заяви Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър. 

"Без да ни се представи документ, ние как да повярваме, че той се издирва", посочи Ваня Вълчева. 

Забавеното разследване на това престъпление е един от мотивите, с които вътрешният министър поиска смяната на главния секретар на МВР. 

"Проверихме навсякъде, където се издирват хора, Рангел никъде не го намираме! Каква е тази заповед? Някой видя ли я? Защо никой не излезе да ни я покаже? Дали се търси изобщо този човек?", каза Гергана Гъркова. 

СЛЕД УБИЙСТВОТО В ЦАЛАПИЦА: Протестът се премести в София