Те настояват за бързо залавяне на заподозрения за престъплението

Ново недоволство на жителите на Цалапица след убийството на 24-годишния Димитър. Те настояват за бързо залавяне на заподозрения за престъплението, за който се смята, че е избягал зад граница, а също и за оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Снощи по време на протеста, който се измести на входа на Пловдив, напрежението ескалира. „Разбрахме, че пътят е отбит. Никой нямаше да чуе нашите  молби за подкрепа и справедливост”, заяви майката на убития Атанаска Бакалова.

"Справедливост за Митко": Близки на убития в Цалапица протестират пред прокуратурата в Пловдив

„Има голям чадър над случая”, посочи още тя и подчерта, че настояват за оставката на Петър Тодоров. „Четири дни, след като близнаците направиха самопризнания и след като е открито тялото на сина ми, те да бъдат заловени. Това не е нормално", посочи още Бакалова.

В неделя вечер последва 4-часова блокада на главния път Пловдив-Пазарджик. Жителите на Цалапица носеха символично чадъри, защото по думите им има чадър от прокуратурата и полицията над замесените в случая.

Малко след 17 ч. протестиращите, с жива верига, спряха движението на кръговото кръстовище за Стамболийски. Заканиха се да останат там до 21 ч. и да не пропускат автомобилите. В района има засилено полицейско присъствие, а заради блокадата на пътя и от двете страни са се образувала колони от чакащи автомобили.