Обвиняемият остава в ареста

Съдът остави в ареста мъжа, обвинен в убийството на шофьора на камиона, който прегази 6-годишно дете в село Прилеп. След пътния инцидент близките на жертвата нападнаха водача, като един от тях - задържаният Стефан Дехнев, успя да го намушка в крака.

Шофьорът на камиона е починал от остра кръвозагуба, след като е бил наръган в прасеца от обвиняемия, въпреки че жертвата заявила, че ще изчака идването на полицията. Първо на водача бил нанесен побой, от който получил комоцио, а после обвиняемият взел 18-сантиметров нож и го пробол смъртоносно.

СЛЕД ТЕЖКА КАТАСТРОФА: Дете загина, а шофьор на камион беше убит при саморазправа (СНИМКИ)

46-годишният Дехнев е обвинен в умишлено убийство на шофьора, който прегази детето, изскочило внезапно на улицата в сунгурларското село, докато роднините му празнували в близка къща. Последвала саморазправа с водача.

Пред съдията обвиняемият заяви, че съжалява за извършеното. „Мога да кажа само, че съжалявам. Не исках да го убия, исках да го нараня, защото уби детето. Не знаех, че ще стане така”, посочи Дехнев.

„Не е искал да го убива, а да го нарани, както всъщност се е и получило. Заедно обаче с мозъчното сътресение, е настъпила смъртта - така пише в експертизата”, каза адвокатът на обвиняемия Величка Костова.

Обвиниха дядото на загиналото дете за убийството на шофьора в село Прилеп

Прокуратурата вижда и умисъл в действията на обвиняемия за причинената смърт. „Заключението е остра кръвозагуба. Мозъчното сътресение от нанесения побой е допринесло за острата кръвозагуба. Това е заключението на съдебния медик. Обвиняемият отива и нанася първо побоя, после се връща, взема ножа, за да го намушка. Той дори не е и дядо на детето”, уточни наблюдаващият прокурор Ангел Георгиев. Обвиняемият твърди, че е дядо на загиналото дете, но не е признал официално дъщеря си.

Кръвните проби на убития шофьор били отрицателни. Все още се чакали резултатите от пробите на обвиняемия за убийството. Свидетелски показания сочели, че камионът се е движел със съвсем ниска скорост, когато внезапно детето изскочило на улицата, а шофьорът нямал намерение да бяга от мястото на инцидента.

„Очевидци, които са пътували зад камиона, обясняват, че скоростта му е била около 15-20 км/ч. Има данни за нанасяне на два шамара от страна на бащата на детето, при което пострадалият е казал „няма да бягам, стоя тук”, допълни наблюдаващият прокурор.

Ако по време на процеса бъде доказана вината на Стефан  Дехнев, то наказанието, което може да получи, е от 10 до 20 години лишаване от свобода.