Христо Гърбов се намира в София и разбира със закъснение за случващото се

Едно средностатистическо семейство, но не съвсем. Тя е един от най-успешните български режисьори, той е един от най-обичаните български актьори. Гостуват Иглика Трифонова и Христо Гърбов. Те имат имоти в крайморското село Лозенец, където потоп заля хиляди домове.

Христо Гърбов: Гордея се с имитацията на Едит Пиаф в „Като две капки вода“

"Аз бях там, Христо много ми липсваше, но се бях мобилизирала да не му го кажа по телефона. Беше страшно. Един от тези моменти, в които се срещаш челно с природата. Тя не се шегува и винаги може да покаже големината си. Да се сблъскаш с това е истински страшно и значимо. Вече гледам на всичко около себе си с някаква лупа, природата ни кара да се замислим", сподели тя. И допълни, че благодарение на качествен дренаж дворът ѝ не се е превърнал в басейн. 

"Наложи ми се цяла нощ да прекарам вторачена в дренажа и да излизам в страшния дъжд с лопатка и да му помагам. Трудна е организацията, защото много от жителите не допускат доброволци в домовете си. Имат сложни желания и са паникьосани. Инстинктът ни е да намираме виновни и да ги накажем, но все трябва да направи нещо да спре водата", разказва тя. 

Христо Гърбов уточни, че жена му е способна да запазва самообладание. "После като видях по телевизията се притесних и започнах да звъня и да питам, а тя вече чистеше водата. Васко Драганов има къща в Царево, двамата започнахме да звъним и да се притесняваме. Община Царево бързо се организира и се справи с бедствието, доколкото е възможно, както и кметът на Лозенец", смята той. 

Целия разговор гледайте във видеото.