Разказва „Дойче Веле”

Албания е истински рай за кулинарите. Страната привлича все повече туристи.

Репортерът на „Дойче Веле” Астрид Беньолкен  прави гастрономическа обиколка в Тирана.

Обикновено местните не закусват много, но задължително пият кафе. Харесва се турското кафе.

Особеното при него е – фино смляно кафе, захар и вода се варят заедно. Последните 30 процента от кафето не се пият, защото е фин прах.

„Имаме едно кафене на всеки трима жители”, споделя Линда.

Нейният приятел е Бледър Колар – един от най-известните топ готвачи в страната. Той е майстор на приготвянето на флия. Това е нещо като „шеф” на палачинките. Всеки слой тесто се нанася и изпича един след друг. Една флия се прави 4 часа. Но пък резултатът си заслужава.

Повече гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.