От снощи дипломатическото ни представителство е в контакт с „Гражданска защита”

По данни на Генералното консулство на България в Милано няма български граждани сред жертвите и ранените при пътния инцидент с автобус в Северна Италия. Това съобщиха за БТА от пресцентъра на Министерството на външните работи (МВнР). 

От снощи дипломатическото ни представителство е в контакт с „Гражданска защита” на област Венето и Рим, обясниха от Външното министерство. 

Трагедията край Венеция: Сред жертвите в автобуса има и деца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Инцидентът стана малко преди 20:00 ч. във вторник. Автобусът се движел по надлеза на естакадата, която води от Местре към Маргера, когато се удря в предпазната ограда и пада от около 15 метра височина, като след това се запалва. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

В момента продължават процедури по идентификацията на жертвите, за които се знае, че са туристи от Украйна, Германия, Хърватия, Австрия, Франция и Испания. Шофьорът на автобуса, италиански гражданин, също е сред загиналите. Ранените са 18, като петима от тях са в много тежко състояние. Кметът на Венеция е обявил днешния ден за траурен.

Автобус падна от надлез в Италия, жертвите са най-малко 21 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Генералното консулство на България в Милано продължава да следи ситуацията и да поддържа връзка с италианските власти. „При наличие на допълнителна информация относно случая, ще Ви информираме своевременно”, съобщиха още от МВнР.

По информация на италианските медии жертвите на трагедията с автобуса са 21. 11 от ранените пътници са идентифицирани - четирима украинци, един германец, един французин, един хърватин, двама испанци и двама австрийци, предаде Rai News, като се позова на префекта на Венеция Микеле де Бари. Пострадалите, сред които има и деца, са откарани в различни болници, сред които тези в Местре, Доло, Мирано, Падуа и Тревизо.

Източник: Биляна Иванова, БТА