Политиците не премълчават случая с прокурорския син

В предизборната кампания за местния вот Евгений Генчев ни среща с кандидати от различни политически формации в градове на страната, където се очакват интересни сблъсъци. Битката за Перник е в разгара си, но в условията на протести срещу затварянето на въглищните централи. Перник ще бъде един от най-засегнатите райони.

Запитан дали Перник е сигурен град за живеене, Кирил Леонов, кандидат за кмет от „БСП за България” изтъкна, че общината направи общинска полиция, сложи камери, но трябва да се възстановят районните управления на МВР в гр. Баталовци и в с. Рударци.

НОВО ОБВИНЕНИЕ ЗА ПРОКУРОРСКИЯ СИН: Защитата: "То ще падне в съда"

„Не трябва да отричаме случая с прокурорския син, с палежите на коли, но като цяло, в сравнени с годините назад Перник е сигурен град”, каза Георги Недев, кандидат за кмет от ПП-ДБ.

За Радослав Червенков, номиниран за кметския стол от  „Възраждане” проблемите с престъпността са не само в Перник, но и в цялата държава. „Полицията работи на принципа – „ние ги хващаме, те ги пускат”, каза Червенков.

Досегашният кмет Станислав Владимиров, номиниран за нов мандат от „Движение за просперитет на Перник” припомня, че преди 20 г. градът е бил отвратително място за живеене. „Аз съм бил млад тогава, но помня как отиваш със страх на дискотека, страх те е да се разходиш, страх те е да седнеш на заведение”, каза Владимиров.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че домът на Владимиров е разбит по времето, когато той е бил на гости със семейството си.

Целия разговор гледайте във видеото.