Шофьорът, причинил катастрофата, е с положителна проба за дрога и има 21 нарушения

Близки и приятели на нелепо загиналата на магистрала „Тракия” Стела Маринова от Бургас се събраха пред Съдебната палата в морския град. Те поискаха по-строги наказания за убийците на пътя. 23-годишната жена беше връхлетяна от камион в момент, в който спряла в аварийната лента заради повреда. Полевият тест за наркотици на шофьора на камиона даде положителен резултат.

Шофьорът, блъснал кола на „Тракия”, е дал положителна проба и за алкохол

Близките на Стела поискаха справедливост. „Животът ни се промени изцяло. Преобърна се наопаки. Сестра ми я няма. Отне ни я без време дрогиран и пиян шофьор. Разбрахме от медиите, че той е с 21 фиша за всякакви нарушения”, заяви в ефира на „Здравей, България” братът на загиналата млада жена Георги Маринов.

„За мен си е убийство. Щом си зад волана,под влияние на алкохол,под влияние на упойващи вещества. Това е предумишлено убийство”, каза Емилия Николова, близка на Стела.

Припомняме, че на 27 септември около 10:40 часа , в района на км 236 от АМ „Тракия” автомобилът, с който Стела и три нейни приятелки са се придвижвали се повредил. Навлизайки в аварийната лента и излизайки от автомобила, четирите млади момичета са се чудели как да се справят с проблема, когато внезапно товарен камион ги връхлита в гръб.


Стела Маринова загива на място, а две от момичетата били откарани в болница в тежко състояние. Проверка на NOVA във ВМА показа, че кръвните проби на водача на камиона все още не са готови.

Затова в четвъртък вечер протестиращите настояха за промени. „Това се говори всеки ден - какво трябва да се промени. Закони, наистина закони. Тя ще е поредната, една от многото, това ще е тя, за съжаление. Поредната сестра, поредната дъщеря, поредната приятелка, която някой минал и просто я забърсал с тъпия камион, защото бил пиян и надрусан”, посочи Аделина, сестра на Стела.

„Настояваме да има промяна в законодателството в страната ни. Просто тези от 5 до 15 години, които са в момента по закон са нереални и неадекватни за един отнет млад човешки живот”, добави Георги Маринов, брат на Стела.

„Нашите искания са основно за промяна в закона. Настояваме и за максимална присъда в този случай, както и за всички следващи”, посочи и организаторът на протеста Вилиана Стойнова.