Какво се знае за инцидента, при който загинаха четирима работници

От МВнР казват, че не са получили информация за загинали или пострадали български граждани в Хамбург. Това съобщиха от външното ни министерство за NOVA късно снощи.  

Вчера германски медии съобщиха, че четирима българи са загинали при инцидент на строителна площадка в Германия. Осеметажно скеле се е срутило върху асансьорна шахта на обект в Хамбург. Часове са продължили спасителните операции.

Съобщено беше и за пети работник, който е в много тежко състояние.

ДПА: Четирима български строители са загинали при рухването на скеле в Хамбург

Информацията, че четиримата са българи, дойде от Службата за градско развитие на Хамбург и цитирана от местните медии.

Веднага след като дипломатите ни в Берлин са прочели новината, са влезли в комуникация с местните служби. „По информация на компетентните полицейски и трудови служби в Хамбург, разследването на злополуката все още не е приключило и на този етап не може да бъде дадена конкретна информация относно самоличността и гражданството на пострадалите”, се казва в отговора до NOVA.

Дипломатите ни са във връзка с местните служби и уверяват, че ако български граждани имат нужда от помощ, могат да се обърнат към посолството ни в Берлин.

Строителната площадка е най-голямата в Германия. На нея работят 1400 строители. Тъй като днес в Хамбург е почивен ден, много хора и в понеделник са почивали и на площадката се предполага, че е имало около 700 работници.