Маршрутът му е преминавал над долините на Тауерн в района Лунгау, провинция Залцбург

Четирима души са загинали при катастрофа на едномоторен самолет в района на Лунгау, провинция Залцбург. По данни на властите четириместният аероплан е модел Cirrus SR20. Той е излетял от хърватската столица Загреб и е пътувал към летището на Шердинг в Горна Австрия. Маршрутът му над главния алпийски хребет е преминавал над долините на Тауерн в Лунгау.

След подаден сигнал от хора, чули силен взрив, на място са били изпратени над 100 служители на пожарната, полицията и планинската спасителна служба. Те били затруднени да стигнат до мястото на катастрофата заради гъста облачност и турбулентен вятър.

Кола с мигранти се вряза в дърво на сръбско-унгарската граница (ВИДЕО)

Самолетът се е разбил в стръмен и неравен терен. По данни на пожарната служба той е лежал върху покрива си. Носът му бил забит в земята. Първоначално службите за спешна помощ открили две безжизнени тела. По-нататъшното разследване е установило, че в самолета е имало четирима души. Загиналите все още не са идентифицирани. Прокуратурата в Залцбург е разпоредила аутопсия на пилота, за да се изясни дали той е имал някакви здравословни проблеми. Експерти изследват останките и условията на полета.

Самолетите от този тип се произвеждат в Дулут (Минесота, САЩ) и се считат за много надеждни, пишат австрийските медии.

Източник: Цветана Делибалтова, БТА