НС не събра кворум, регистрираха се едва 78 депутати

Отново провален опит за гласуване на вота на недоверие към правителството. Депутатите не успяха да съберат кворум и точката се отлага за следващата сряда.

Регистрираха се едва двама депутати от ГЕРБ-СДС, а от ДПС - нито един. Парламентарнте групи на ИТН и „Възраждане” също не го направиха. Единствените, които се регистрираха, бяха БСП и ПП-ДБ.

„Как така заради този пусти петрол и явно тези пари са готови да падне правителството, да се съберат с уж опозиционните партии”, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Нека да видим какво ще осмислят. Ако ПП-ДБ с „Възраждане” и БСП са една коалиция вече да гласуват, каквото си искат. За мен, като гледам Варна и проектът, който се готви в София, те са заедно”, смята председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

ЗАРАДИ ЛИПСА НА КВОРУМ: Не успяха да гласуват вота на недоверие

„Залата е пълна, но няма кворум. Интересно е, че 20 човека от БСП гласуваха „за”. Предполагам, че когато се случи и има кворум, те ще подкрепят правителството”, допълни Тошко Йорданов от ИТН.

„Това, което се случи с вота на недоверие – не се случва, но очевидно е желанието на БСП да помогне на правителството”, е позицията на Цвета Рангелова от „Възраждане”.

„Тези, които днес не се регистрираха и нямаше кворум, спасиха правителството, дадоха време на „сглобката” до сряда да продължават да си извиват ръцете”, смята председателят на БСП Корнелия Нинова.