Обстановката в Бургаска област се нормализира

Петметрови вълни отнесоха плажове по Южното Черноморие. В Бургас вълните са достигнало почти до плажната алея. В морето са отнесени барбарони, шезлонги, столове. Собственици на заведения поискаха да се разреши на концесионерите да изграждат диги по плажовете. Със заповед на предходния областен управител изграждането им е забранено след редица сигнали за тежка техника по плажните ивици.

Силната буря счупи кръста върху църква в курорта "Свети Влас"

„Откакто не правят дига, само такива бури идват и ни заливат, ако не се защитим от природните стихии, плаж няма да има", коментира собственик на заведения на бургаския плаж, докато разчиства щетите.

Областната управа на Бургас ще иска прекратяване на договора със снегопочистващата фирма

Бурята е разрушила и велоалеята, която свързва Бургас с квартал Сарафово.

Обстановката в Бургаска област се нормализира. Няма непроходими пътища и бедстващи хора. Все още има села без ток в община Малко Търново, но се работи по отстраняването на авариите по мрежата. Това съобщи областният управител на Бургас Пламен Янев.

Източна България се възстановява след ураганния вятър

Областният управител ще поиска прекратяването на договора с фирмата за почистване, след като се наложи да се пренасочват машини от магистрала Тракия, за да се чистят пътищата в региона.„Една от мерките, които ще поискам от областният управител, МВР и пожарната да имат достъп до GPS на снегопочистващите фирми, за да не се чудим дали някъде има машина или не", коментира Янев.

 ВСИЧКО ЗА ЛОШОТО ВРЕМЕ В СТРАНАТА ЧЕТЕТЕ ТУК 

Източник: БГНЕС