От кулоарите на парламента реакция дойде и от ГЕРБ и ДПС

Спор в пленарната зала дали да бъде създадена временна комисия, която да провери бил ли е упражняван натиск върху министъра на електронното управление Александър Йоловски. Още в първите минути на заседанието от „Възраждане” поискаха да бъде създадена комисия, която да изясни казуса с министъра на електронното управление Александър Йоловски.

„Пред абсолютно всички обяви, че е бил заплашван от Кирил Петков и Божанов. Първо да назначи точно определен и посочен от Кирил Петков зам.-министър, който да се занимава само и единствено с изборите. Министърът заяви, че двамата депутати са оказали натиск да бъде прокарана обществена поръчка за 600 млн. лв.”, посочи Цончо Ганев, „Възраждане”.

Приключиха техническите проверки по машините за гласуване

Гласуването в пленарната зала обаче показа, че предложението няма място в дневния ред на депутатите. Така от "Има такъв народ" заподозряха задкулисни договорки.
„ГЕРБ и ДПС не гласуваха в залата, но по-интересен е вотът на БСП - те се въздържаха, тук въпросът е - Кой натиска бутона на Корнелия Нинова в момента?”, посочи Станислав Балабанов, ИТН.

„Гласовете на БСП не се продават и не се търгуват. БСП не могат да бъдат използвани за рекета, който взаимно си организират партиите в сглобката и партиите, които са уж опозиционни”, отвърна Корнелия Нинова, БСП.

От кулоарите на парламента реакция дойде и от ГЕРБ и ДПС. Самите те преди време имаха заявка за такава комисия, но сега са на различно мнение.
„Парламентът трябва да прави закони, не е разследващ орган, това че министъра ходи с охрана означава, че има процедури, които в държавата се изпълняват и не парламента е мястото, където това трябва да се говори”, каза Бойко Борисов, ГЕРБ.

„Не я подкрепихме тази идея, защото преценихме, че има разследващи органи, както не подкрепихме и другата комисия, която е за МВР”, съобщи Делян Пеевски, ДПС.
От ПП-ДБ, които гласуваха "за", не коментираха темата.