„Дрождите в хлебна мая са устойчиви до 40 градуса по Целзий", обясни той

„Хлебната мая не може да ви разболее, това е част от храната на човечеството от хилядолетия”. Това заяви журналистът Георги Марчев в предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS. Повод за думите му е са публикации през последните седмици, предимно във Facebook, че хлебната мая води до редица заболявания.

Каква е истината за традиционния български хляб

„Дрождите в хлебна мая са устойчиви до 40 градуса по Целзий. Много, много трудно могат да влязат в организма, защото хлябът се пече на температура от 200 градуса”, обясни Марчев.

За кемтрейлс – следите в небето, които оставят самолетите, той обясни, че това е тема, която от години се върти в публичното пространство. „Хората на науката знаят, че това е конденз, който се отделя при движението на самолетите. Когато няма вятър, тези следи остават по-дълго време”, допълни журналистът.