Това съобщи Старозагорският митрополит Киприан

Българският патриарх и софийски митрополит Неофит е в съзнание. Това обяви говорителят на Светия Синод - Старозагорският митрополит Киприан.

Точно седмица, след като Негово Светейшество беше приет във ВМА заради белодробно заболяване, тази сутрин дойде и новина, че състоянието му се подобрява.

МОЛИТВИ ЗА ПАТРИАРХА: Вярващи в цялата страна откликнаха на призива на Светия Синод (ОБЗОР)

„Молим Бога и Свети Николай да го вдигнат от болничния одър, за да може да възвести светлото Христово Рождество на всички православни християни в България. Доколкото знам, патриархът вече е в съзнание и е контактен”, обяви Старозагорският митрополит.

В храмове из цялата страна вече беше отслужен молебен за здравето на българския патриарх. Дни наред стотици вярващи продължават да се молят за здравето на Неофит.
 


Св. Синод към миряните: Молете се за Патриарха, приет е в болница

В катедралния храм „Св. Николай” в Стара Загора се отслужи Архиерейска света литургия, на която Старозагорският митрополит прочете молитва за бързото възстановяване на патриарха.

В четвъртък ще се проведе заседание на Светия Синод, от което се очаква повече информация за състоянието на Негово Светейшество.