Негово Светейшество патриарх Неофит се лекува във ВМА от белодробно заболяване

Митрополитите от цяла България са на първо заседание на Светия синод, след като състоянието на Патриарх Неофит се влоши и беше приет в болница. Срещата се води от Великотърновския митрополит Григорий, упълномощен от патриарх Неофит, който е в болница. Заседанието е закрито, сред разискваните теми са бюджетите на отделните епархии. 

Тази сутрин Митрополит Николай потвърди новината от вчера, че състоянието на патриарха значително се подобрява. „Доколкото имам информация, Негово Светейшество се подобрява значително. Всички ние полагаме усърдни молитви към Бога да го вдигне от болничният одър, да бъде здрав и да продължи да управлява достойно, както досега и занапред кораба на родната ни Църква към Божието царство”, заяви пловдивския владика.

Патриарх Неофит е в съзнание, състоянието му се подобрява

Според говорителя на Светия Синод - Старозагорския митрополит Киприан, Негово Светейшество се подобрява и вече е в съзнание. Патриарх Неофит се лекува във ВМА от белодробно заболяване. В много храмове в цялата страна през последните дни беше отслужен молебен за здравето му.