Сред загиналите е и заместник-ръководителят на групировката

Израел е нанесъл прецизен ракетен удар по събрание на лидери на "Хамас" във вторник. Освен втория човек в терористичната организация - Салех Арури, при атаката в Бейрут е убит още един високопоставен командир.

Ливан ревизира броя на загиналите. Те са общо шестима души.

ООН определи удара като "много притеснителен". Според говорител на генералния секретар такива действия може да въвлекат и други участници в конфликта.

"Хамас": Загиналите в Ивицата Газа вече са над 22 хиляди души

От ливанската шиитска групировка "Хизбула" обявиха, че това "няма да остане без отговор и без наказание". Според експерти, освен начело на политическото бюро на "Хамас", Салех Арури е бил пряко замесен и във военната дейност на организацията. Преди да се установи в Ливан, той е прекарал известно време в Турция и Сирия. Смятан е за един от най-приближените до Иран хора от "Хамас".

Израел отказа да коментира удара в Бейрут. "Няма да отговарям на въпроса дали очакваме отмъщение, или други по темата. Съсредоточени сме върху битката срещу "Хамас". Ще известяваме обществото своевременно за всичко необходимо", заяви Даниел Хагари, говорител на израелската армия.