Затруднения с транспорта се очакват и в Гърция

Над 1100 полета на 11 летища в Германия ще бъдат отменени или забавени заради насрочена за днес стачка на летищните служители. Германската авиокомпания "Луфтханза" призовава пътниците, резервирали полети от засегнатите летища, сред които са Франкфурт, Берлин и Хамбург да не предприемат пътувания днес.Работещите на летищата в провинция Бавария обаче няма да се включат към стачките. 

Очаква се приблизително 200 хиляди пътници да бъдат засегнати заради отменени и забавени полети. Работата на летищата трябва да влезе в нормалния си ритъм в петък. 

Край на стачката: Възобновяват жп трафика в Германия

Исканията на стачкуващите са за по-добро заплащане на около 25.000 служители на частните охранителни фирми. Справка на сайта на летище София показва, че полети ще има до Мюнхен, едно от малкото големи летища, които не са засегнати от стачката. А сънародниците ни, които ще пътуват от или до други германски летища е хубаво да се информират предварително дали полетът им ще се осъществи  и ще има ли закъснение. В петък се очаква Германия д абъде бликирана от стачка в обществения транспорт.

Затруднения с транспорта се очакват и в Гърция. От днес до 4 февруари земеделски производители с 300 машини ще протестират в Солун по повод международно селскостопанско изложение. Фермерите ще дойдат от различни части на Северна Гърция, за да се съберат на международно селскостопанско изложение.

Днес преди обед по главния път Серес-Солун се придвижи колона от земеделска техника за участие в протеста.

"Ние сме тук, за да участваме в национално усилие, общоевропейско усилие, което е свързано с оцеляването на фермерите. Ние сме тук, за да се борим с очевидни проблеми. Земеделските производители са особено уязвими, тъй като те са тези, които са пряко засегнати от изменението на климата", заяви протестиращият фермер Василис Платис. 

В сряда фермери блокираха за кратко с трактори магистрали в Централна Гърция. Въпреки че синдикатите не възнамеряват да затварят пътищата, самото присъствие и движение на толкова земеделски превозни средства се очаква да предизвика сериозни задръствания. В сряда гръцки фермери блокираха за кратко с трактори магистрали в Централна Гърция.