Сумата, която трябва да бъде събрана до 25 февруари, е в размер на 750 000 лева

Малката Амая има нужда от ново сърце. Детето е на годинка и седем месеца и се намира реанимацията на столична болница. Състоянието ѝ е критично и трябва възможно най-скоро да замине в Индия за трансплантация. Нуждата от ново сърце идва, след като нейното отказва да работи.

„Амая в момента е в тежко състояние в реанимация. Диагнозата и е дилатативната кардиомиопатия. С това заболяване беше диагностицирана на втория месец от раждането си. Лекарите още тогава ми казаха да не очаквам нищо, тоест, те очакваха още тогава  да се случи най-лошото”, сподели майката на момиченцето Силвия Николова.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Малката Амая има нужда от ново сърце

Тогава малкото момиченце се справя с критичния период след назначено лечение. До момента, в който здравето му не се влошава отново заради прекарана остра вирусна инфекция. „В момента белият дроб изцяло отказва”, добави Николова.

Така родителите са принудени пак да търсят начин да спасят живота на детето си. „Трансплантация на деца в България не се извършва, особено на толкова малки. Затова се налага да търсим варианти другаде. Индия е най-удачният - те са милиард и половина и смъртността е най-висока”, уточнява майката.

Затова там шансът за Амая да получи ново сърце е най-голям. Но големите въпросителни са две - дали детето ще издържи полета и ще се появи ли подходящо сърце за него навреме.

За да тръгнат възможно най-скоро с дъщеря си към Индия, родителите на Амая имат нужда от 750 хиляди лева. Пари, които да покрият транспорта и трансплантирането на сърце. 

Цялата сума трябва да бъде събрана до 25 февруари, за да може детето и баща му да отпътуват.

Ако искате да помогнете на Амая, може да дарите средства по следните начини:

https://pavelandreev.bg/campaign/novo-sarchice-za-bebe-amaya?fbclid=IwAR0PPE9TxPaQtgqanzngmgmBXNL-LwmxPT8QANITPwkzTbe5w5vrQY9IoP0&mibextid=xfxF2i

Банка: Алианц Банк България

IBAN: BG41BUIN95611000707352

Репортер: Алис Дамянова

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase