Тази идея изложи днес кметът на столицата Васил Терзиев

Необходимо е да се синхронизира извършването на ремонтни дейности в града, както на всички експлоатационни дружества в София, така и с капиталовата програма. Информацията следва в кратък срок да бъде свързана с нова дигитална платформа, обвързана с данните от Столичната община. Тази идея изложи днес кметът на София Васил Терзиев. 

Той посочи, че е изключително важно гражданите навреме да бъдат информирани къде предстои да започне ремонт. Единна платформа с данни от дружествата ще позволи да не се допуска разкопаване на улици или тротоари, които са били обновени.

Според дружествата липсва дългосрочно планиране по отношение на капиталовата програма на общината, на проектната готовност за работа, както и наличието на инженерна инфраструктура в голяма част от кварталите предмет на инвестиционна активност.

По предложение на кмета на София ще се създаде система за информиране на всички инвестиционни предложения чрез на дигитална платформа. Данните ще се картират и ще бъдат достъпни за районни администрации, дружества, граждани.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Редактор: Цветина Петкова
Източник: БНР