"Очаквам ПП да приемат условията на ГЕРБ, а ако не ги приемат – ще си получат наказанието", заяви Александър Симов

Николай Денков вече не е премиер, а Мария Габриел все още не е министър-председател. Управлява ни правителство в оставка в очакване президентът да завърти рулетката с мандатите. Какво ще стане – в студиото на предаването „Челюсти” по NOVA NEWS разсъждават политическият анализатор Георги Харизанов и журналистът Александър Симов.

„Неполитиците” от „непартията” заслужават да бъдат наказани за „некоалицията” и да се отиде на едни избори, където да бъде намален броят на техните депутати. Да бъдат набутани в ъгъла на политиката и да чакат края на своя политически „непроект”. След като формалната страна на политиката не им се отдава и не желаят да управляват в коалиция, няма проблем да бъдат засилени по нанадолнището. Въпросът е какво ще донесат такива избори – общо взето – нищо. Докато продължава да липсва алтернатива на ПП, няма смисъл от избори”, заяви политологът Георги Харизанов.

Президентството обяви графика за консултациите с партиите

Според журналиста Александър Симов изборите могат да дадат легитимност на следващото управление, независимо в какъв вариант ще е то. „Има проблеми във всички части на политическото пространство. Очаквам ПП да приемат условията на ГЕРБ, а ако не ги приемат – ще си получат наказанието", каза Симов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase