32-годишният Марин Добрев е в ареста

32-годишният Марин Добрев, задържан за убийството на мъж в добрички парк „Св. Георги”, е заподозрян за още четири нападения с нож. В момента той е в ареста с постоянна мярка. Има данни, че е с психични отклонения и многократно е бил на принудително лечение, но живее сам и няма кой да се грижи за него.

„Разследването се води интензивно. Извършителят на деянието е разкрит още същата вечер. В момента е в ареста на Районната служба за изпълнение на наказанията в Добрич”, каза в ефира на „Здравей, България” окръжният прокурор на Добрич Радослав Бухчев.

Намушкаха двама мъже в парк в Добрич, единият почина

По думите му има достатъчно данни, че задържаният е извършител и на други телесни повреди, при които е използвал нож. Отправял е заплахи за убийство и има опит за палеж.

„През 2020 година във Великобритания мъжът е бил в затвора в Ливърпул за 5 месеца и 17 дни за кражба и притежание на оръжие. Това са данните, предоставени от британската полиция”, допълни Бухчев.

"Има над 10 хоспитализации за периода 2016-2023 година. За тези случаи през януари, когато е било прекратено досъдебното производство, тъй като се установява, че не може да носи наказателна отговорност, е бил изпратен на лечение. Почти през цялата минала година е пребивавал в лечебни заведения", подчерта Бухчев.

Не е ясно дали състоянието на заподозрения се е подобрявало в определени периоди. 

Рецидивите в поведението на Марин Добрев зачестяват и тази година. След нападението на Емилиян Рачев на 25 февруари той е задържан за 24 часа и освободен, заради липса на доказателства.

В момента Добрев е в ареста с постоянна мярка "задържане под стража". Според българското законодателство той отново трябва да бъде подложен на медицинска експертиза. 

Повече по темата гледайте във видеото. 

Репортер: Надежда Карапанчева

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase