Борис Бонев уточни, че не би следвало да има касиране на изборите в София

Лидерът на "Спаси София" Борис Бонев и кметът на район „Илинден” Емил Бранчевски обявиха, че срещу районния кмет е било извършено престъпление. По думите им лични данни на  Бранчевски са били откраднати, а с тях на негово име е било регистрирано дружество в търговския регистър във Великобритания в средата на февруари.

Георгиев: Ще разследваме Терзиев за безстопанственост с милиони от евросредства

В резултат на това от ПП-ДБ-СС твърдят, че са били изпратени сигнали към ОИК- София за несъвместимост с поста, който заема. В тези случаи ОИК има правото, ако констатира несъвместимост, да прекрати мандата на районния кмет, каквито случаи имаше във Варна.

От екипа на Бонев заявиха, че са подали сигнал към прокуратурата, както и към ОИК-София, откъдето са отправили собствени запитвания към редица институции.

Контрера: С поведението си в Общинския съвет ПП-ДБ-СС се докараха дотам, че изпаднаха в изолация

Според ПП-ДБ-СС това е целенасочена политическа кампания срещу Бранчевски, която включва твърдения, че той не е ходил на работа, както и организация на протести срещу него.

Бонев коментира и твърденията на опозицията в лицето на Ваня Григорова, че все още има шанс да се касират изборите за кмет на София. По думите му съдебният процес до момента е доказал преднината на Васил Терзиев и не би следвало касиране.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase