Президентът ще се срещне с кандидата за служебен премиер

Точно в 14 часа кандидатът за служебен министър-председател Димитър Главчев е поканен на "Дондуков" 2, където държавният глава ще му възложи да предложи състав на служебно правителство. Съобщението за това събитие беше получено снощи в 21:45 ч. вечерта. Новините на NOVA ще проследят събитието на живо с извънредна емисия, която започва в 14 ч.

През последните 2 дни, веднага след като стана ясно, че и третият мандат е неуспешен и отиваме на предсрочни избори, президентът проведе срещи с всички посочени в списъка потенциални служебни премиери.

Радев ще приеме кандидата за служебен премиер в президентската институция

Лидерът на Герб Бойко Борисов призова публично Радев да не определя за служебен премиер председателя на НС Росен Желязков и шефа на Сметната палата Димитър Главчев, защото кариерата им е свързана с ГЕРБ. Радев обаче не се съобрази с това.

Главчев няма срок, в който да подбере състава на Министерския съвет, с който да работи. След като избере екип трябва да го представи пред държавния глава и той от своя страна да покани парламентарните групи в 49-ото НС на консултации. Едва след това може да издаде указ за назначаване на служебен кабинет и указ за насочване на парламентарните избори.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase