Тя е действала от ноември 2020 г. досега

Арестувани до 72 часа са трима души от Русе, сред които и полицай, по обвинение за участие в група, извършила пет имотни измами. Окръжната прокуратура в града разследва четири престъпления – участие в организирана престъпна група, измама и две обвинения за фалшиви документи. Групата е присвоила имотите на починали, които нямат наследници. Това обяви Радослав Градев, наблюдаващ прокурор от Русе.

По думите на Мирослав Маринов, говорител на Окръжна прокуратура – Русе, се проверява работата и на други трима полицаи от ОД МВР - Русе”. Ще бъде установено дали те са част от тази група и дали имат дисциплинарни нарушения, уточни той.

Трима души, сред които и полицай, са задържани за имотни измами в Русе

Измамната схема е действала от ноември 2020 г. до настоящия момент. Инициалите на арестуваните са А.Т.Д на 48 години, Д.С.В. на 43 години и Д.Д.Г. на 47 години. Последният е полицай от Русенското районно управление „Две могили”, каза Градев. 

Болна жена приписа апартаментите си на лекари и почина мистериозно (ВИДЕО)

За реализиране на фалшивите сделки са използвани различни нотариуси. „Обявявали са саморъчно направените завещания в полза на т.нар „мулета”, които впоследствие продават имотите на реални купувачи. За измамите са ползвани фалшиви документи”, обясни Градев. 

„По следите”: Как часове след смъртта си пенсионерка прехвърли имоти на гледачката си

Маринов препоръча хората да са изключително прецизни какво подписват и с кого договарят. Да се запознат и с нотариусите, които посещават и там, където се разпореждат с правата си, да бъдат изключително внимателни.

"По следите": Как жилището на възрастна жена беше прехвърлено на гледачката ѝ

Полицейската проверка срещу участниците в схемата е била на 15 април 2024 г. Тогава са направени 24 процесуални претърсвания и изземвания. Разпитани са над 20 свидетели. Служители на БОП, на „Вътрешна сигурност” и на МВР са сътрудничили по разплитане на случая, обявиха от прокуратурата. 

Нови обвинения срещу адвокат Десислава Богатинова за имотни измами

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase