Вицепрезидентът остро разкритикува поисканите рокади в служебното правителство

Вицепрезидентът Илияна Йотова остро разкритикува поисканите рокади в служебното правителство. Според нея предложението на премиера да застане и на поста министър на външните работи показва политическа нестабилност.

Петър Москов: Даниел Митов беше прекрасна кандидатура за външен министър

Като причина за това, Йотова посочи партиите, които направиха последните поправки в Конституцията, с които бяха отнети правомощията на президента да сформира служебно правителство.

Главчев предложи да поеме и МВнР, Радев го призова да помисли (ОБЗОР) 

„Обикновено в такава ситуация, в която премиерът е и външен министър означава, че страната е в изключително нестабилна политическа ситуация. Означава, че няма доверие между партии, когато има съвпадение на едното с другото, в случая,  дори става въпрос за служебен кабинет. От толкова много професионални дипломати, които има в България, и са гордост за нас, да няма кой да сложат за външен министър, не ми се струва вероятно”, заяви Илияна Йотова.

Борисов за предложението Главчев да оглави и МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Според нея твърденията, че от избора на министър зависи външнополитическата ориентация на България, е „приказка за наивници”. Йотова допълни, че до вчера управлявалата коалиция вече не е единна в интересите си, причината, поради която „започнаха политическите престрелки”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase